Het GOHAN team
Japan is een land van vele verschillende culinaire smaken, met van oudsher invloeden uit allerlei landen. Het gaat om zo veel meer dan alleen ‘sushi en sashimi’. We hebben uiteraard veel respect voor de itamae-san, de Japanse chef die jarenlang oefent onder een grote leermeester. Hij maakt de pure sushi en andere traditionele Japanse gerechten klaar. Dat is echter niet onze specialiteit. We zouden GOHAN dan ook niet omschrijven als ‘puur Japans’. Onze keuken is gebaseerd op de gerechten waar we zelf van hebben genoten bij onze ouders, grootouders, vrienden en in restaurants. Het zijn recepten die we leerden in ons moederland en aanvulden met eigen creaties, met inspiratie die we opdeden onderweg. Die dagelijkse kost uit de Japanse familiekeuken willen we voorstellen, opdat zo veel mogelijk mensen ervan kunnen genieten.
We maken ook sommige ingrediënten zelf, zoals rijst-koji, waarmee we door verdere fermentatie zoete en zoutige koji en ook miso bereiden, om zo de diepe umami-smaak te verkrijgen. Deze smaakmakers vormen de basis van de traditionele Japanse keuken.