*Om de twee weken biedt GOHAN een lekkere maaltijd aan!


Herfst-versie van chirashi-zushi op 16 oktober (za)!

 

Het woord ‘aki’ (herfst) gaat vaak gepaard met termen die met ‘eten’ te maken hebben. De uitdrukking ‘Shokuyoku no aki’ (‘herfst is het seizoen van de eetlust’) is een bekend voorbeeld. In Japan wordt gezegd dat de eetlust zich na de zomer spontaan herstelt en iedereen dus weer veel zin krijgt om lekker te eten, waardoor de stofwisseling op natuurlijke wijze versnelt. 


We creëren 2 verschillende soorten chirashi-zushi (losse sushi)) met garnituur die de kleurrijke herfst oproept, én een misosoep met zelf gefermenteerde misopasta. Ook deze keer bestel je “PER PORTIE voor 1 PERSOON”!


  • Herfst-chirashizushi vis: teriyaki van zalm en makreel met garnituur van gekookte paddenstoelen en prinsessenboontjes in Japanse bouillon, kastanjes, dun gebakken ei, zeewier en andere groentjes.
  • Herfst-chirashizushi vegan: gefrituurde yuba (tofoevellen) met teriyaki-saus en garnituur van gekookte paddenstoelen, prinsessenboontjes en spinazie in Japanse bouillon, kastanjes, takuan(gemarineerde en dun gesneden witte radijs), zeewier en andere groentjes.


Lekkere wijn om erbij te klinken?


Onze wijnsuggestie van Wijnhuis Tinto:

      Vuillemez Mâcon-Villages


  • Land: Frankrijk
  • Druif: Chardonnay
  • Aroma’s & Smaak: in de neus perzik en abrikoos, citrus, een beetje boter; goede fraîcheur maakt deze wijn tot het perfecte aperitief

 


Praktisch:

  • Af te halen op zaterdag 16 oktober (17-18u)
  • 2 keuzes: vis of vegan
  • Af te halen bij GOHAN (Oostakker bij Gent of Gentbrugge)
  • Prijs: 18 euro (voor 1 persoon) / 13 euro voor de wijn

 

Om te bestellen, klik op de link van de versie die je wenst te bestellen:

Chirashizushi met vis:

https://forms.gle/91WpdFaRrHJErErV7

 

Chirashizushi vegan:

https://forms.gle/keQ9rcKAR4xCHYbf7