*Om de twee weken biedt GOHAN een lekkere maaltijd aan!


MISOKATSU op 18 september (za)!

 

Ditmaal maken we misokatsu: gepaneerd en gefrituurd vlees (of seitan in de vegan-versie) met een miso-sausje. Misokatsu is één van de zogeheten Nagoya-meshi (vermaarde specialiteiten van Nagoya). Vaak wordt rijst-koji gebruikt om miso te laten gisten, maar het originele van Nagoya is dat de miso-saus wordt gemaakt met Haccho-miso, die voor 100% uit sojabonen bestaat. 


Dit combineren we respectievelijk met gegrilde witte vis of gegrilde knolselder, gegarneerd met gelei van ponzu (een citrus-achtige saus van soja en bouillon).


Zoals gewoonlijk kun je dus kiezen uit 2 verschillende schotels. Deze keer bestel je weer “PER PORTIE voor 1 PERSOON”!


  • Misokatsu van varkensvlees: misokatsu van varkensvlees, in combinatie met gegrilde witte vis gegarneerd met gelei van ponzu, gekookte prinsessenboontjes en wortel in zoete sojasaus en sesamzaadjes, aardappelsalade en rijst gemengd met wakame-vlokken.


  • Misokatsu vegan: misokatsu van zelfgemaakte seitan, in combinatie met gegrilde knolselder gegarneerd met gelei van vegan ponzu, gekookte prinsessenboontjes en wortel in zoete sojasaus en sesamzaadjes, aardappelsalade en rijst gemengd met wakame-vlokken.



Lekkere wijn om erbij te klinken?


Onze wijnsuggestie van Wijnhuis Tinto:

       Dockner Tom Sommernachtstraum


  • Land: Oostenrijk
  • Aroma’s & Smaak: in de neus vooral vruchtenaroma's (rijpe appel, nectarine, mango); in de mond een zachte, fruitige wijn met veel finesse
  • Druif: grüner veltliner riesling 

 


Praktisch:

  • Af te halen op zaterdag 18 september (17-18u)
  • 2 keuzes: vlees&vis of vegan
  • Af te halen bij GOHAN (Oostakker bij Gent of Gentbrugge)
  • Prijs: 18 euro (voor 1 persoon) / 8,4 euro voor de wijn

 

Om te bestellen, klik op de link van de versie die je wenst te bestellen:

Misokatsu van varkensvlees:

https://forms.gle/F1A9kUQF4rY5F5ZS9

 

Misokatsu vegan:

https://forms.gle/T5js7snW6L5o4qjH6