NEWS

Op 9 maart (za) biedt Gohan u chanchan-yaki bento aan!


*de aanbieding daarna is op 27 april 

(we koken ook tijdens het Japan Square filmfestival 20-24 maart: www.japan-square.be).


Ditmaal maken we chanchan-yaki. Het is een specialiteit van vissersstadjes op het noordelijke eiland Hokkaido en in 2007 door het Ministerie van Landbouw, Bosbouw en Visserij gekozen tot één van de drie gerechten die Hokkaido vertegenwoordigen. ‘Yaki’ is het gebruikelijke woord voor ‘bakken’, maar de etymologie van ‘chanchan’ is onduidelijk. Het oorspronkelijke recept is dat een stuk vis in een afgedekte pan wordt gebakken op een bedje van verschillende groenten en overgoten met een sausje van witte miso en mirin. 


Zoals gewoonlijk kun je dus kiezen uit 2 verschillende schotels. Deze keer bestel je weer “PER PORTIE voor 1 PERSOON”!


  • Chanchan-yaki bento met zalm: chanchan-yaki van zalm op bedje van witte kool en andere groentjes, met daarbij dashimaki (Japanse omelet), en een portie rijst met maïskorreltjes.


  • Chanchan-yaki bento veggie: chanchan-yaki van tofoe op bedje van witte kool en andere groentjes met daarbij dashimaki (Japanse omelet), en een portie rijst met maïskorreltjes.


Praktisch:

  • Af te halen op zaterdag 9 maart (17-18u)
    • 2 keuzes: zalm of veggie
    • Af te halen bij GOHAN (Oostakker bij Gent of Gentbrugge)
    • Prijs: 18 euro (voor 1 persoon)

 

 

Om te bestellen, klik op de link van de versie die je wenst te bestellen:

Chanchan-yaki bento met zalm:

https://forms.gle/49urCkHxMKxhs5cb7



Chanchan-yaki bento veggie:

https://forms.gle/1aku65dKN1Vs9qii7