Op 29 januari (za) biedt Gohan u Japanse curry aan!


Kare raisu, ofwel ‘curry met rijst’, is één van de populairste gerechten in Japan. 

Het is echter geen Japans gerecht van oorsprong. De Britse variant van de Indische curry is door de Engelsen geïntroduceerd aan het eind van de Edo-periode (1608-1868) en werd populair onder de bevolking in de Meiji-periode (1868-1912). De Japanse curry is over het algemeen minder pittig en een stuk zoeter. Hij wordt zo vaak gegeten dat hij, net zoals ramen (noedels in bouillon), wordt gezien als een ‘nationaal gerecht’. 


Zoals gewoonlijk kun je kiezen uit 2 verschillende schotels. Deze keer bestel je weer “PER PORTIE voor 1 PERSOON”!


  • Curry met vlees: milde Japanse curry met dungesneden rundvlees en gegrilde groenten, vergezeld van lekkere koolsalade en een Japanse vinaigrette van umeboshi (gezouten Japanse pruim).
  • Curry vegan: milde Japanse curry met stukjes tofoe en gegrilde groenten, vergezeld van een lekkere koolsalade en een Japanse vinaigrette van umeboshi (gezouten Japanse pruim).



Lekkere wijn om erbij te klinken?

Onze wijnsuggestie van Wijnhuis Tinto: A6Mani Lifili Salento Negroamaro


  • Land: Italië
  • Aroma’s & Smaak: Intense neus met rijpe zwarte bes (aalbes) en bosvruchten, balsamico, zoete specerijen (vanille, kaneel,...); full-bodied wijn: zacht, harmonieus en met een sappige finish.
  • Druif: negroamaro 


Praktisch:

  • Af te halen op zaterdag 29 januari (17-18u)
  • 2 keuzes: vlees of vegan
  • Af te halen bij GOHAN (Oostakker bij Gent of Gentbrugge)
  • Prijs: 18 euro (voor 1 persoon) / 9,5 euro voor de wijn

 

 

Om te bestellen, klik op de link van de versie die je wenst te bestellen:

Curry met vlees:

https://forms.gle/UcFdVHHchq7Yzjps5

 

Curry vegan:

https://forms.gle/bYatsjTaKJjwoFX86